• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Frankrijk: grote exportorder voor waterstof-noodstroomsysteem Gennao H2

Biaritz Pragma JapanDe Franse bedrijven Pragma Industries uit Biaritz en Apollon Solar uit Lyon hebben de eerste grote exportorder voor de noodstroomgenerator Gennao H2 bekend gemaakt. Een bedrijf uit Japan heeft voor een miljoen euro Gennao H2 apparaten besteld. Door de generator te vullen met water en een zakje reactief poeder wordt direct stroom gegenereerd om telefoons op te laden, tablets te laten werken, radioverbindingen tot stand te brengen en het laten branden van verlichting.

De afnemer wil de apparaten inzetten bij natuurrampen en crisissituaties. De Gennao H2 draagbaar, compact en robuust en daardoor snel inzetbaar bij rampen. De bedieningsmodus is eenvoudig, de gebruiker giet gewoon water in de GENNAO en voegt een zakje reactief poeder toe. Een chemische reactie zorgt dan onmiddellijk voor de productie van waterstof naar de TREKHY-brandstofcel die een uur lang elektrische energie opwekt. Het apparaat werkt ook op vervuild water. Er kan met de generator 40W voor een periode van 1 uur worden geproduceerd met een maximaal vermogen van 60W. De stroom wordt afgegeven via twee 12 volts sigarettenaansteker-aansluitingen en twee keer USB.

Pierre Forté, president en oprichter van Pragma Industries is zeer enthousiast over de stroomgenerator op waterstof. “Deze oplossing zal worden gebruikt om de burgerbevolking te helpen bij natuurrampen. Het is een geweldig voorbeeld van wat waterstof en brandstofcellen kunnen betekenen voor miljoenen mensen over de hele wereld, ook in crisissituaties.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl