• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Zwitserland: vrachtauto op waterstof voor zuivelgigant Emmi

Luzern EmmiTransport op waterstof wordt steeds normaler in Zwitserland. Ook Emmi, de grootste zuivelverwerker van het Alpenland heeft een Hyundai Xcient Fuel Cell vrachtauto in gebruik genomen. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Luzern staat wereldwijd bekend als producent van premium zuivel en kaasproducten en is specialist op het gebied van de Zwitserse kazen met namen als Le Gruyere en Emmentaler. Emmi werkt doorlopend aan de verduurzaming van het bedrijf, ook binnen de mobiliteit.

De nieuwe Xcient Fuel Cell waterstoftruck heeft twee brandstofcellen van 95 kW en een elektrische aandrijving van 479 pk en haalt een topsnelheid van 85 km per uur.  Zeven tanks, met een totale opslagcapaciteit van 32 kilogram waterstof, zorgen voor een actieradius van zo'n 400 kilometer op één tankbeurt. Het voertuig kan in 15 tot 20 minuten worden gevuld. Uit de uitlaat komen slechts druppeltjes zuiver water.

In Zwitserland produceert en verhandelt het bedrijf Emmi een complete range van zuivel- en verse producten evenals Zwitserse kaas. Buiten Zwitserland concentreert Emmi zich op merkconcepten en specialiteiten op de Europese en Noord Amerikaanse markt.

Binnen de categorie versproducten ligt er een focus op lifestyle-, gemaks- en gezondheidsproducten. Primair komen de klanten van Emmi uit de retail, de foodservice en de voedselindustrie. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 5500 mensen in dienst.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl