• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

VK: Brits gasbedrijf NGW zoekt investeerders voor ombouw naar waterstof

Nordern Gas NetworkHet Britse gasbedrijf Northern Gas Networks (NGW) is een actie gestart om particulieren te laten investeren in de ombouw van zijn aardgasnetwerk naar waterstof. Het energiedistributiebedrijf is een van de vier bedrijven die het Britse gasnet beheren en onderhouden en is actief in het noordoosten, Cumbria en een groot deel van Yorkshire. Het bedrijf levert aardgas aan ongeveer 2,6 miljoen klanten via een netwerk van 37.000 kilometer.

Volgens NGW is de verwarmingssector in het Verenigd Koninkrijk verantwoordelijk voor een derde van de koolstofemissies. Het bedrijf is enthousiast over warmtepompen, maar constateert dat acht van de tien woningen uiteindelijk toch met gas zullen blijven worden verwarmd. Het ombouwen van aardgasleidingen naar waterstof is dan de slimste oplossing.

“De energiesector in het VK staat voor een opwindende transitie”, zegt Mark Horsley, CEO van Northern Gas Networks. “Het gasnetwerk hergebruiken voor het transport van waterstof is waarschijnlijk de minst ontwrichtende en meest kosteneffectieve oplossing voor koolstofvrije huisverwarming voor de overgrote meerderheid van de huizen in het VK."

NGN wil 1,2 miljoen euro ophalen om de volgende fase van hun programma voor het vervangen van pijpleidingen te helpen financieren. Het beleid is erop gericht tegen 2026 2.900 km van het netwerk te upgraden. Deze financieringsmogelijkheid geeft particulieren een zeldzame kans om te investeren in een van de gereguleerde energiedistributiebedrijven in het VK. NGN spreekt zelf van een laag risico, de langetermijninvestering geeft een rendement van 1,6% per jaar over een looptijd van 10 jaar. Op het moment van schrijven is er door beleggers ruim een half miljoen euro geïnvesteerd.

Interesse? U komt op de investeringspagina via deze link

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl