• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Europa: autofabrikanten vragen aandacht voor snelle uitrol H2-stations

Europa H2 stationIn een gezamenlijke brief aan de Europese Commissie roepen BMW, Hyundai, Stellantis en Toyota op tot meer inspanningen van Europa om het aantal waterstoftankstations uit te breiden. De focus ligt daarbij op openbare tankstations die naast 350 bar ook 700 bar kunnen leveren. De vier autofabrikanten zijn bezig met de ontwikkeling van waterstofauto’s, maar de marktintroductie zal geen succes worden als het aantal tankstations niet wordt uitgebreid.

Hoewel batterij-elektrisch tegenwoordig een groot deel van de emissievrije strategie van fabrikanten inneemt, mag waterstof niet worden vergeten. In een gezamenlijke brief aan de uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, roepen BMW, Hyundai, Toyota Europe en Stellantis op om nu haast te maken met de uitrol van stations. Stellantis is het bedrijf achter 14 automerken waaronder Alfa Romeo, Fiat, Lancia, chrysler, Dodge, Peugeot, Citroën en Opel.


Voor de vier ondertekenende fabrikanten vormen brandstofcelvoertuigen een aanvullende oplossing voor elektrische voertuigen. “Voor korte afstanden en voor lichte en middelzware voertuigen zijn batterijen vaak een oplossing, staat in de brief, maar voor automobilisten die behoefte hebben aan een grote actieradius en voor zware voertuigen is waterstof de oplossing. De briefschrijvers durven zelfs te beweren dat een energietransitie binnen de mobiliteit zonder waterstof onmogelijk is.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl