• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Verenigd Koninkrijk: Nieuwe waterstoffabriek in Westbrook Lane, Kent

Westbrook lane waterstoffabriekRyse Hydrogen Ltd begint eind dit jaar met de bouw van een nieuwe waterstoffabriek in de graafschap Kent in het zuidoosten van Engeland. De fabriek komt in Herne Bay, 70 km ten oosten van Londen en gaat waterstof produceren voor het openbaar vervoer in de hoofdstad. De fabriek had eigenlijk al bijna klaar moeten zijn, maar door Covid is de bouw vertraagd.

"De fabriek zal enorme voordelen opleveren voor de lokale gemeenschap, waaronder het creëren van banen, zowel tijdens de bouw als tijdens de exploitatie”,  zegt Ryse-oprichter Jo Bamford.

De waterstof die in de fabriek wordt gemaakt, zal worden gebruikt om Londense bussen van energie te voorzien. Een tweede groep verbruikers zijn transportbedrijven in de regio. Ryse verwacht dat de fabriek ongeveer 20 banen zal creëren. In het begin zullen er 20 bussen in de hoofdstad Londen op waterstof uit Herne Bay gaan rijden. Op termijn kunnen dat er 300 worden. Volgens Ryse Hydrogen is het bedrijf in gesprek met verschillende gemeenten in Kent over de lancering van emissievrije dubbeldekkers in de hele provincie.

De energie voor de waterstoffabriek komt van windparken voor de kust en regionale zonneparken. Vanaf eind 2022 moet de eerste groene waterstof geproduceerd worden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl