• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: publiciteitsstunt met regionale helden van TU Delft Solar Boat Team

Monaco collageDat de 20 studenten van het Solar Boat Team van de Technische Universiteit in Delft niet alleen op technisch gebied heel slim zijn bleek afgelopen week in Nederland. Media door het hele land publiceerden verhalen over studenten -uit het eigen verspreidingsgebied- die meedoen aan de Monaco Energy Boat Challenge. Een zeer professioneel en uitgekiend stuk PR om de toepassingen van waterstof in heel Nederland positief onder de aandacht te brengen.

Zoals waterstof Magazine eerder berichtte heeft het studententeam een boot met draagvleugels ontwikkeld die bij een snelheid van 22 kilometer per uur uit het water wordt gelift. Daardoor creëert het 1000 kilo zware vaartuig plotseling veel minder weerstand. De Delftse studenten hopen daarmee de lange afstandsrace die draait om het meest efficiënte emissievrije vaartuig te winnen. Regionale kranten schreven er massaal over met hun eigen regionale ‘held’ in beeld. Van Castricum tot Zutphen en van Den Haag en Muiderberg tot Steenwijk.

Open Sea Class van de Monaco Energy Boat Challenge start morgen en duurt tot zaterdag. De race wordt gehouden in de Middellandse zee voor de kust van Monaco.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl