• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: Waterstof Tiny House op reis langs zes Drentse gemeenten

Hoogeveen Tiny22In de Nederlandse stad Hoogeveen hebben studenten van het Alfa-college de bouw van een waterstofhuis afgerond. Het project, waarbij optimaal gebruik is gemaakt van duurzame materialen en waterstof een energiebron is, gaat vanaf vandaag op reis langs zes gemeenten in de regio Zuid- en Oost-Drenthe. In het Waterstof Tiny House wordt gedemonstreerd hoe waterstof als brandstof in woningen kan worden gebruikt en het toont hoe circulair bouwen in de praktijk werkt. In totaal is 10 maanden aan de woning gewerkt.

Het Waterstof Tiny House gaat de komende maanden langs de zes gemeenten in de regio die aangesloten zijn bij de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe: Hoogeveen, Borger-Odoorn, Emmen, Aa en Hunze, Hardenberg en Coevorden. Lokale partners van het project organiseren een gevarieerd programma rondom waterstof, circulair bouwen en techniekonderwijs. Het tiny house moet jongeren inspireren om techniekonderwijs te gaan volgen.

In de compacte woning worden twee verschillende waterstofsystemen gedemonstreerd: een waterstof cv-installatie en een zelfvoorzienende installatie die waterstof maakt met de elektriciteit van de zonnepanelen op het dak. Het project draagt bij aan de landelijke opgave van de energietransitie en kan laten zien dat waterstof in de gebouwde omgeving een volwaardig alternatief is voor fossiele energie. De lessen die gedurende het project zijn geleerd over circulair bouwen en waterstof worden gedeeld tijdens de tour. Er wordt een lespakket ontwikkeld voor verschillende onderwijsniveaus.

Het Waterstof Tiny House is gefinancierd vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl