• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Californië: Toyota Mirai blijft verbazen met kilometerrecord op één tank

Californië record MiraiDe strijd om de meeste kilometers in een waterstofauto blijft de H2-wereld bezighouden. Er wordt een nieuw wereldrecord uit Californië gemeld. Daar heeft een Toyota Mirai 1360 kilometer afgelegd op één tank waterstof. Een opmerkelijke prestatie, Toyota geeft officieel aan dat de actieradius van het voertuig 660 kilometer is.

Ondanks het bijna ongeloofwaardige grote verschil krijgt het nieuwe wereldrecord een officieel tintje, afgevaardigden van het Guinness World Record keken twee dagen lang mee tijdens de recordpoging die bestond uit een rondreis door Zuid-Californië. Nadat de tank volledig was gevuld, werd de tankdop van de FCEV verzegeld door de officials en gecontroleerd aan het begin als aan het einde van de reis. 

Het startpunt was het Toyota Technical Center in Gardena, Californië, van waaruit het waterstof-ontwikkelteam van Toyota werkt. Op de eerste dag werd gekozen voor de route San Ysidro, Santa Monica, langs de kust naar Malibu om uiteindelijk in Santa Barbara te keren en terug te rijden naar het vertrekpunt. Op deze dag werd in totaal 761 kilometer gereden. Op de tweede dag reden coureurs Warne Gerdes en Bob Winger rondjes op lokale circuits en in de ochtend- en middagspits op de Interstate richting San Diego tussen Orange County en Los Angeles. Ze wisten in totaal nog eens 600 kilometer af te leggen. Zo legde de nieuwe Toyota Mirai een rit van in totaal 1360 kilometer af zonder bij te tanken. De Mirai verbruikte in totaal 5,65 kilo waterstof.

Onderweg stoot de waterstofauto Mirai geen CO2 uit. Toyota meldt dat een gewone auto met een verbrandingsmotor op deze afstand 300 kilogram koolstofdioxide uitstoot.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl