• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

China: nieuwe H2-tankstations zorgen voor groene Olympische Spelen

Peking busIn de aanloop naar de Olympische Winterspelen 2022, die in China worden gehouden, worden er in de organiserende steden nieuwe waterstoftankstations geopend. Het nieuwste station staat in Yanqing, een district ten noorden van Peking. De waterstof wordt op het station zelf geproduceerd. Het tankstation is het tweede dat in Yanqing wordt geopend voor de Spelen, het eerste werd in juli vorig jaar in gebruik genomen.

Wang Yunlong, hoofd van het station laat de lokale journalisten weten dat het nieuwe station tussen de 60 en 100 touringcars of 200 kleine en middelgrote bussen per dag van waterstof kan voorzien. Een bus op waterstof in China heeft een actieradius van ongeveer 500 kilometer.

Uit de laatste cijfers blijkt dat alleen al in Peking zich 150 bedrijven met de ontwikkeling van waterstof bezighouden. De komende twee jaar zullen er naar verwachting zo'n 37 waterstoftankstations worden gebouwd en zullen er 3.000 voertuigen op waterstof bijkomen. De H2-bussen die tijdens de Olympische Spelen worden ingezet zullen na afloop worden gebruikt bij het vervoer van personen tussen de regio Yanqing en het centrum van Peking, ruim 50 km verderop.

De Spelen worden van 4 tot 20 februari gehouden in de steden Peking en Zhangjiakou.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl