• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Zuid-Korea: Hyundai bouwt twee nieuwe fabrieken voor brandstofcellen

Hyundai MobisHet Koreaanse bedrijf Hyundai Mobis gaat twee nieuwe brandstofcelfabrieken bouwen om de waterstofeconomie te versnellen en een wereldwijde marktdominantie veilig te stellen. De fabrieken komen op het industrieterrein van Incheon, ten westen van Seoel, en vragen een investering van bijna 1 miljard euro. Over twee jaar moet de productie van start gaan. Wanneer de fabrieken volledig operationeel zijn, zullen er naar verwachting jaarlijks 100.000 brandstofcellen worden geproduceerd.

Als de fabrieken operationeel zijn zal Hyundai Mobis in totaal drie brandstofcelfabrieken exploiteren. In 2018 zette het bedrijf als eerste ter wereld een compleet productiesysteem op van brandstofcelstack tot de rest van elektronische componenten in de stad Chungju. Deze fabriek kan ongeveer 23.000 waterstofcelsystemen per jaar te produceren.
Hyundai wil ondanks onzekerheden, waaronder COVID-19, doorgaan met grootschalige investeringen om het marktleiderschap in de wereldwijde brandstofcelindustrie veilig te stellen. 
 
Na de voltooiing van de nieuwe fabrieken is Hyundai Mobis van plan de waterstofactiviteiten te diversifiëren. De meeste brandstofcelsystemen die door Hyundai Mobis worden geproduceerd, worden nu nog gebruikt in personenauto’s, maar het bedrijf zal naar verwachting zijn activiteiten uitbreiden naar andere sectoren, zoals bouwmachines en logistieke apparatuur. Vorig jaar ontwikkelde Hyundai Mobis brandstofcellen die in waterstofvorkheftrucks passen, waardoor de toegang tot de bouwmachinesector mogelijk werd. Nu ontwikkelt het bedrijf powerpacks voor graafmachines op waterstof en is het van plan om de brandstofcelsystemen uit te breiden voor kleine mobiliteit in de lucht.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl