• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Europa: DHL Express test vrachtauto op waterstof tussen Nederland en België

DHL truck BredaDHL Express, onderdeel van de Deutsche Post DHL Group, start met het transport van goederen op waterstof. Voor opdrachtgever Apple gaat DHL dagelijks pakketten vervoeren tussen Breda en Brussel over een afstand van 200 kilometer. De vrachtauto zal tanken bij het tijdelijke tankstation van Wystrach in Breda, waar ook twee vuilniswagens tanken. De test wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg NW Europe-programma 'H2-Share', gecoördineerd door WaterstofNet.

“In een geglobaliseerde wereld zijn duurzame en schone brandstoffen essentieel voor klimaatneutrale logistiek. Niet alleen voor zeevracht en luchtvracht, maar ook voor vervoer over de weg, omdat deze de CO2-uitstoot helpen verminderen”, zegt Alberto Nobis, CEO van DHL Express Europe. “Daarom houden we ons niet alleen bezig met de elektrificatie van onze vloot, maar investeren we ook in de ontwikkeling van alternatieve aandrijfsystemen voor zeer grote afstanden. Het project laat zien dat we, als we onze krachten bundelen en voortbouwen op ervaring, een echt emissievrije logistiek in Europa kunnen realiseren.”

Batterij-elektrische vrachtwagens kunnen efficiënt werken binnen de last-mile-levering, maar voor grotere afstanden is waterstof geschikter. Vanwege het enorme potentieel van H2 test DHL Express nu een heavy-duty voertuig, met een brandstofcel range extender van VDL.  De waterstoftruck vervoert leveringen van Apple, de klant van DHL Express. Tijdens de proeffase van twee maanden kan met de nieuwe technologie tot 350 ton CO2 worden bespaard.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl