• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Wereld: Europa is wereldwijd marktleider met waterstof-tankstations

Tankstations 2022In drie regio’s verspreid over de wereld wordt volop gewerkt aan de ontwikkeling van mobiliteit op waterstof. In Europa, Californië en in Azië neemt het aantal H2-tankstations en voertuigen met een brandstofcel gestaag toe. In andere delen van de wereld is weinig ontwikkeling te zien, meldt Clean Hydrogen JU in het rapport ‘Fuel celss and hydrogen observatoty’. Het rapport beschrijft de periode 2020-2021. Door Covid-19 zijn de ontwikkelingen vertraagd.

In Europa zet de opmars van waterstoftankstations gestaag door. In 2006 werd het eerste H2-station geopend en inmiddels staat het aantal op ruim 180. Duitsland is marktleider in Europa met 90 stations, gevolgd door Frankrijk met 24. In Nederland verdubbelde het aantal waterstoftankstations tot 10 en in Zwitserland kan inmiddels op 8 plekken H2 getankt worden. Denemarken, Oostenrijk, België, Noorwegen, Zweden en Spanje hebben allen enkele waterstof tanklocaties.

In Azië is Japan marktleider met 154 tankstations en volgt Zuid-Korea  met 112. Daar kwamen er sinds het vorige rapport 69 bij. In China zijn er inmiddels 39, maar dat aantal zal de komende jaren zeer snel stijgen. Het Chinese oliebedrijf Sinopec wil 1000 stations binnen vijf jaar. In Californië tenslotte steeg het aantal H2-vulpunten met 10 naar 52.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen