• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Duitsland: BMW komt eind 2022 met testvloot van 50 waterstofauto’s

Antwerpen BMWBMW meldt tegen het einde van 2022 een serie van 50 waterstofauto’s te gaan produceren. Dit wordt de eerste grootschalige test van waterstofvoertuigen van het Duitse merk, dat bij de ontwikkeling van waterstoftechnologie samenwerkt met Toyota. De vloot van vijftig auto’s van het type ‘iX5 Hydrogen’ worden ook ingezet om waterstoftechnologie verder onder de aandacht te brengen bij opiniemakers en regeringsleiders.

De afgelopen zomer is het waterstofvoertuig heimelijk getest in Frankrijk en de afgelopen winter bij de poolcirkel in Zweden. De resultaten waren meer dan uitstekend.

De waterstofauto is in alle opzichten identiek aan een klassieke X5, met uitzondering van meer ingesprongen luchtinlaten in de bumper, een meer verticale gril. De waterstof wordt bij 700 bar opgeslagen in twee, met koolstofvezel versterkte, kunststof tanks die onder de vloer zijn geplaatst en een inhoud van 6 kilo hebben. De grootste tank bevindt zich in de lengterichting; de tweede bevindt zich onder de achterbank, in de dwarsstand. Door het combineren van het vermogen van de batterij van 170 pk, de brandstofcel en de elektromotor van de vijfde generatie komt het vermogen op 374 pk. De elektromotor zit op de achteras. BMW belooft een actieradius van 500 km en een tanktijd van maximaal 4 minuten.

Foto: het testvoertuig dat onderweg is van Zweden naar Parijs tankt waterstof in België

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen