• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: innoveren met waterstof? Bescherm uw vinding met een octrooi

WWalter en Anne octrooiDe waterstofladder van milieuorganisatie Natuur & Milieu maakt inzichtelijk voor welke toepassingen waterstof het meest geschikt is en of er al duurzame alternatieven voor die toepassingen bestaan. Opvallend is dat er bovenaan de ladder, dus daar waar de meeste milieuwinst te behalen is, het minste wordt geïnnoveerd. Tijd voor een verschuiving in het denken én vooral in het innoveren.

Toepassingen voor waterstof zijn momenteel voornamelijk oplossingen die interessant zijn voor consumenten. Denk aan auto’s die rijden op waterstof. Of iets groter: vrachtwagens op waterstof. Dit zijn aansprekende voorbeelden, iedereen begrijpt waar het over gaat. Productie van staal of kunstmest spreekt minder tot de verbeelding. Toch staan deze hoog op de waterstofladder. De impact van een waterstoftoepassing is groot en alternatieven zijn er haast niet. Maar voor veel projecten is innovatie noodzakelijk.

Door te innoveren in een markt die veel mogelijkheden biedt en waar nog weinig gebeurt, is de kans groot dat u de eerste bent met een innovatie. Dat alleen is echter niet voldoende. Een octrooi beschermt uw innovatie tegen kopiëren en geeft u de touwtjes in handen. U bepaalt wie de toepassing mag gebruiken en u plukt de financiële vruchten. Zeker wanneer u als kleinere organisatie actief wilt worden in een markt waar al grotere partijen dat ook zijn, is het zinvol om u met een octrooi te kunnen verdedigen.

Via deze link leest u meer over hoe u uw vinding kunt beschermen met een octrooi.

https://www.waterstofmagazine.nl/12-interviews/1926-innoveren-bovenaan-de-waterstofladder-levert-u-meer-op

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen