• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Frankrijk: nieuw waterstoftankstation geopend in de stedelijke regio Lyon

Saint Priest FrankrijkGoed nieuws voor vakantiegangers die  met een waterstofvoertuig via de Route du Solei onderweg zijn naar het zuiden of noorden. Binnen het Zero Emission Valley-project van de regio Auvergne-Rhône-Alpes is deze maand een nieuw waterstofstation geopend. De tanklocatie bevindt zich in het zuidoosten van de stedelijke regio Lyon in de gemeente Saint-Priest. Het is het derde waterstoftankstation binnen het Hympulsion-netwerk.

Het station is ontworpen en geleverd door Hydrogen Refueling Solutions (HRS) en maakt het deel uit van het Zero Emission Valley-project van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Er kan zowel 350 als 700 bar getankt worden tankcapaciteit bedraagt maximaal 300 kilo/dag. Dit is het derde station in een reeks van 20, de eerste twee in Chambéry (2020) en Moutiers (juni 2022) zijn inmiddels operationeel. Het volgende waterstoftankstation komt een stuk westelijker te staan in de stad Clermont-Ferrand en opent binnenkort.

Hympulsion, opgericht in 2018, is bezig om 20 waterstoftankstations in de regio Auvergne-Rhône-Alpes te plaatsen en wil mobiliteit op waterstof stimuleren. Het totale project kost 50 miljoen euro waarvan 10 miljoen Europese subsidie.

Het adres van het waterstoftankstation is:

Avenue Clément Adler in Saint-Priest, Frankrijk

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen