• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: vuilnisauto op waterstof in gemeenten Son en Breugel en Nuenen

Nuenen vuilnisautoEen vuilnisauto op waterstof gaat vanaf begin dit jaar het huishoudelijk afval ophalen in de Nederlandse gemeenten Son en Breugel en Nuenen. Afvalinzamelaar Blink zet een voertuig in, dat eerder afval inzamelde in de regio Helmond.

De elektrische vuilniswagen op waterstof rijdt straks op maandag, dinsdag en vrijdag in Son en Breugel en de andere dagen in Nuenen, meldt Blink. De proef in Helmond is beëindigd omdat het plaatselijke waterstoftankstation op het terrein van de Autocampus is verplaatst naar Veldhoven. De afstand tussen het nieuwe tankstation en Helmond, ruim 20 kilometer, is volgens de inzamelaar te groot. Vandaar de proeflocatie is verplaatst naar twee andere gemeenten. Een tweede reden is dat het afvalinzamelings-en recyclingbedrijf Remondis, dat het regionale afval verwerkt, nabij het tankstation ligt.

Afvalinzamelaar Cyclus is in de provincie Zuid-Holland samen met vrachtautofabrikant E-Trucks Europe een proef gestart om met een waterstof aangedreven voertuig huishoudelijk afval in te zamelen. Cyclus zet dit voertuig drie maanden lang in ter vervanging van een bestaand voertuig dat rijdt op fossiele brandstof. Het doel van deze proef is om ervaring op te doen met een voertuig dat wordt aangedreven door waterstof. De vuilnisauto wordt ingezet op routes in de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas en valt binnen het H2RenT-project dat wordt gesubsidieerd door de Europese Unie. 

Lees ook: succesvolle-eerste-maand-bij-test-met-bewoonde-huizen-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen