• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Zuid-Korea: Hyundai Motors plaatst mobiel waterstoftankstation op eiland Jeju

Jeju mobiel tankstationDe Hyundai Motor Company presenteert een mobiel waterstoftankstation voor auto’s. De Koreaanse autofabrikant meldt dat het H2-station maximaal per dag 50 voertuigen van 2,5 kilo waterstof onder 700 bar kan voorzien. Het tankstation wordt ingezet op plaatsen waar wel belangstelling is voor het rijden op waterstof, maar waar nog geen stationair waterstoftankstation beschikbaar is.

Een van de eerste plaatsen waar het tankstation zal worden ingezet is op het eiland Jeju, 100 kilometer ten zuiden van het Koreaanse vaste land. Hier wordt de komende jaren het eerste grootschalige waterstofdemonstratieproject van Korea uitgerold. Met subsidie van de landelijke overheid zal hier groene waterstof worden geproduceerd door het energiebedrijf Korea Southern Power. Het proefproject heeft tot doel de productie van groene waterstof te demonstreren met vier verschillende elektrolyser-systemen. Jaarlijks moeten de productie-eenheden 1.176 ton waterstof produceren bij een bezettingsgraad van 60 procent. De groene waterstof zal worden geleverd aan reinigingsvoertuigen, bussen en personenauto’s die op het eiland gaan rondrijden. Jeju wordt daarmee de eerste regio in Zuid-Korea die de emissie-doelstellingen van de landelijke overheid haalt.

Hyundai Motor Company gaat dit jaar beginnen met de uitrol van personenauto’s op het eiland en stelt daarvoor het eerste mobiele waterstoftankstation beschikbaar. Over twee jaar moeten er al 50 veegmachines en 100 bussen en 200 personenauto’s op Jeju rijden. Dat aantal moet in 2030 zijn gegroeid naar 200 veegmachines, 300 bussen en 1200 personenauto’s op H2.

Het eiland Jeju ligt in het uiterste zuiden van Zuid-Korea in de Straat van Korea. Het eiland heeft een oppervlakte van 1825 km² en ruim een half miljoen inwoners.

Lees ook: eerste-binnenvaartschip-op-waterstof-onderweg-naar-nederland

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen