• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

India: MG motors presenteert eerste minvan met 7 zitplaatsen op waterstof

India van waterstofMG Motors heeft op de Auto Expo 2023  in New Delhi, India, zijn eerste waterstofvoertuig gepresenteerd. Afgelopen week showde het bedrijf de Maxus Euniq 7, een minivan met zeven zitplaatsen. Dit is voor MG, maar ook voor het Chinese moederbedrijf Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), de eerste waterstofauto in het wereldwijde aanbod.

De aandrijflijn van de MG Euniq 7 heeft een brandstofcel met een vermogen van 92 kW, gekoppeld aan een elektromotor en een vermogen van 201 pk. De minivan heeft drie waterstoftanks met een totale capaciteit van 6,4 kg. De waterstof wordt opgeslagen onder een druk van 700 bar en de tanks zijn in 3 tot 5 minuten weer volgetankt. Dan heeft de waterstofauto een actieradius tot 605 km.

De brandstoftanks zijn gemaakt van koolstofvezelversterkingen die bestand zijn tegen hoge temperaturen van 842 graden Celcius. Het systeem werkt optimaal bij hoge en lage temperaturen tot 30 graden onder nul. Het bedrijf meldt dat de lage temperatuur geen invloed heeft op het rijbereik. De Euniq 7 MPV accelereert in 4,9 seconden van 0 naar 50 km/u en haalt een topsnelheid van 150 km/u. 

Het interieur van de MG Euniq 7 is voorzien van een groot 12,3-inch vrijstaand infotainmentsysteem met aanraakscherm, een digitaal instrumentendisplay, een panoramisch schuifdak, automatische klimaatregeling en diverse andere goodies. Op het gebied van veiligheid biedt de luxe MPV Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), een antiblokkeersysteem, elektronische stabiliteitscontrole, enz. Wereldwijd wordt het model aangeboden in configuraties met 6 of 7 zitplaatsen. 

MG Motors verwacht de eerst minivan op waterstof over twee jaar op de markt te kunnen lanceren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen