• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Zuid-Korea: aantal voertuigen op waterstof groeit dit jaar naar 47-duizend

South Korea Hydrogen stationZuid-Korea is van plan de mobiliteit op waterstof de komende jaren flink uit te breiden. Om de doelen te halen is deze week een speciale organisatie opgericht met de naam: 'overlegorgaan voor vraag en aanbod van waterstof voor mobiliteit'. Het bedrijfsleven en de overheid werken hierin samen. Het doel is om het aantal voertuigen op waterstof de komende jaren versnelt te laten groeien, de distributie van waterstof te intensiveren en het aantal waterstoftankstations fors uit te breiden.

Tot en met vorig jaar zijn er in Zuid-Korea bijna 30-duizend personenauto’s op waterstof op kenteken gezet en nog eens 283 bussen. Ook dit jaar gaat het snel. Volgens planning moeten er bijna 17-duizend voertuigen op waterstof bijkomen, waaronder 16-duizend personenauto’s, 700 bussen, 100 vrachtauto’s en 120 vuilniswagens. Daarmee komt het aantal voertuigen op waterstof in Zuid-Korea op 47-duizend eenheden.

De belangrijkste fabrikant van deze voertuigen is de Koreaanse fabrikant Hyundai die nieuwe voertuigen aan het assortiment gaat toevoegen, waaronder bussen met en hoge vloer.

Het aantal waterstoftankstations wordt uitgebreid met nieuwe stations en nieuwe stations met een hoge capaciteit, speciaal voor vrachtauto’s en bussen. Momenteel staat het aantal H2-stations op 229, daar komen er dit jaar nog 91 bij. 11 van deze waterstoftankstations gaan vloeibare waterstof leveren. Drie fabrieken voor vloeibare waterstof zijn inmiddels in aanbouw. De eerste gaat opent over drie maanden in de plaats Changwon en de andere twee in november en december in respectievelijk Incheom en Ulsan.

De Koreaanse overheid en bedrijfsleven zijn ervan overtuigd dat waterstof de komende decennia een belangrijke rol gaat vervullen binnen de mobiliteit.

Lees ook: nieuwste-bmw-op-waterstof-wordt-volgende-week-officieel-gepresenteerd

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen