• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Frankrijk: Haulotte heeft wereldprimeur met emissievrije schaarlift op waterstof

SchaarliftEen absolute primeur op de waterstofbeurs Hyvolution in Parijs. Het Franse bedrijf Haulotte, gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en verkopen van hoogwerkers en verreikers, presenteerde daar begin deze week een schaarlift op waterstof. Het apparaat zit nog in de ontwikkelfase en is samen met Bouygues Energies & Services ontwikkeld.

Negen maanden geleden kondigden de twee Franse bedrijven aan een onderzoek te starten naar emissievrije machines op waterstof. Het tentoongestelde apparaat (op de linker foto) is een Pulseo HS 18 Pro volledig elektrische schaarlift uitgerust met een afneembare en vervangbare range extender-generator en aangedreven door een Bouygues Hyvision waterstof-brandstofcelsysteem. Over wanneer het apparaat beschikbaar is voor de commerciële markt en wat de prijs zal zijn is nog niet bekend.

De Franse Haulotte Group is sinds 1985 actief met het ontwerpen, fabriceren en verkopen van hoogwerkers en verreikers. Wereldwijd neemt het bedrijf de derde plaats in op het gebied van hoogwerker systemen. Haulotte is op alle continenten vertegenwoordigd.

Lees ook: startup-hyliko-onthult-haar-eerste-waterstoftruck-op-hyvolution-parijs

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen