• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Duitsland: na treinen en bussen nu ook vuilnisauto’s op waterstof in regio Barnim

Bernim vuilnisautoDe Duitse regio Barnim, ten noorden Berlijn, zet een volgende stap richting emissievrij. Bij de lokale vuilophaaldienst van de stad Bernau is een vuilnisauto op waterstof in gebruik genomen om het grofvuil in te zamelen. Er volgen er later dit jaar nog minimaal vijf.

In de regio Barnim wordt het wagenpark van de vuilniswagens stapsgewijs omgebouwd naar waterstofaandrijving. Afgelopen donderdag het eerste voertuig officieel overgedragen aan het servicebedrijf Barnimer, een dochteronderneming van Kreiswerke. Volgens Tino Pompetzki, operations manager van servicebedrijf Barnimer, zullen er nog meer waterstoftrucks volgen. "De volgende drie voertuigen komen eind deze maand en de laatste twee volgens planning in 2024.”

Het project wordt gefinancierd door het landelijke ministerie van Verkeer met 2,15 miljoen euro. Het geld is ook hard nodig, zegt operations manager Pompetzki. "De voertuigen zijn drie keer zo duur al een gelijkwaardig voertuig op diesel. Door de subsidies zijn er voor de klanten geen tariefverhogingen voor de inwoners nodig.”

In Barnim worden ook andere projecten uitgevoerd als onderdeel van de waterstofstrategie. Zoals Waterstof Magazine eerder meldde gaat het regionale spoorbedrijf Heidekrautbahn RB met 27 treinen op waterstof rijden. Ook bussen in het streekvervoer schakelen over op waterstof. De totale investering voor de projecten bedraagt ​​circa 110 miljoen euro. Dit worden gedeeltelijk gefinancierd door regionale en landelijke subsidies.

Lees ook: hyundai-start-snelle-ontwikkeling-van-waterstof-verbrandingsmotor

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen