• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Japan: Toyota GR Corolla raceauto op vloeibare waterstof beschadigd door brand  

Japan toyota Corolla brandDe innovatieve raceauto op waterstof van Toyota komt dit weekend niet in actie tijdens een race-event in Japan. Tijdens het testen is er brand uitgebroken die de racewagen ernstig heeft beschadigd. De testcoureur heeft het voertuig ongedeerd kunnen verlaten.

De door waterstof aangedreven Toyota GR Corolla zou dit weekend deelnemen aan een ronde van de Japanse Super Taikyu-raceserie, maar 's nachts kondigde de autofabrikant aan dat de deelname was ingetrokken vanwege een brand die is ontstaan op het moment dat er testen werden uitgevoerd.  In een mediaverklaring zei Toyota dat "er een voertuigbrand is ontstaan ​​als gevolg van een waterstoflek uit een gasvormige waterstofleiding in het motorcompartiment. De schade aan de GR Corolla is zo groot dat deze niet voor de eerstvolgende race kan worden gerepareerd." De GR Corolla rijdt met een waterstofverbrandingsmotor. Waterstof wordt in dit voertuig getankt in vloeibare vorm bij een temperatuur van -253 graden Celcius.

Ondanks het incident zegt Toyota dat het de auto zal blijven ontwikkelen met als doel 's werelds eerste voertuig te ontwikkelen dat racet met vloeibare waterstof als brandstof.

Lees ook: haven-van-rotterdam-start-in-2024-met-de-import-van-groene-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen