• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Frankrijk: autofabriek voor waterstofvoertuigen van Renault krijgt eigen elektrolyser

Flins HyviaBij de autofabriek van Renault in de plaats Flins, ten westen van Parijs, plaatst het bedrijf Plug een elektrolyser (foto). De joint venture Renault / Plug gaat hier waterstof produceren voor het testen van nieuwe voertuigen die op waterstof gaan rijden. Met de waterstof uit de elektrolyser kunnen meer dan 1000 voertuigen per jaar worden getest. De voertuigen met een brandstofcel worden geproduceerd door het gezamenlijke bedrijf Hyvia.

De PEM-elektrolyser met een vermogen van 1 MW kan per dag maximaal 400 kilo waterstof produceren van brandstofcelkwaliteit. Bij de elektrolyser hoort een waterstoftankstation voor het tanken van de waterstofauto’s. De eerste voertuigen die hier geproduceerd worden, zijn de bedrijfswagens van het type Renault Master Vans H2 - Tech die inmiddels in Frankrijk en Nederland te koop zijn.  
Voor David Holderbach , CEO van HYVIA, is de eigen waterstoffabriek een belangrijke stap richting mobiliteit op waterstof. "Een jaar na de inhuldiging van onze fabriek installeren we de eerste elektrolyser die is uitgerust met de technologie van onze aandeelhouder Plug, de wereldleider in waterstofoplossingen. Ondertussen wordt de Renault Master Vans H2- TECH  in verschillende landen verkocht, dankzij de ervaring van onze aandeelhouder, de Renault Group, leider in de automobielsector, vooral in bedrijfsvoertuigen. Deze stap voorwaarts toont de volledige kracht van het waterstofecosysteem voorgesteld door HYVIA."

Lees ook: feadship-ontwikkelt-superjacht-dat-gaat-varen-op-vloeibare-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen