• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: Feadship ontwikkelt superjacht dat gaat varen op vloeibare waterstof

Nederland FeadshipDe Nederlandse scheepswerf Feadship kondigt aan dat het bedrijf momenteel een superjacht in ontwikkeling heeft dat kan varen op waterstof. Jan-Bart Verkuyl, Feadship Director en CEO Royal Van Lent Shipyard meldt op social media dat zijn bedrijf volop bezig is met de ontwikkeling van het eerste superjacht met een innovatief en emissievrij voortstuwingssysteem. "We zijn trots om de geavanceerde oplossing van Feadship voor duurzamere jachten aan te kondigen: een volledig gecertificeerd jacht op vloeibare waterstof met een brandstofcel."

Volgens Verkuyl krijgt het jacht een cryogene brandstoftank, waarin vloeibare waterstof wordt opgeslagen bij ongeveer -253 graden Celsius, de temperatuur waarbij waterstof overgaat van gasvorm naar vloeibaar. De brandstofcel moet voldoende energie gaan leveren om het jacht voort te stuwen en tegelijkertijd aan de energievraag van het woongedeelte te voldoen. Wanneer het jacht op waterstof op de markt gaat komen is niet bekend gemaakt.

Feadship is een samenwerkingsverband van twee scheepswerven, Royal Van Lent en Koninklijke De Vries Scheepsbouw met de hoofdvestiging in het Friese Makkum. De werven maken hoogwaardige superjachten van 40 meter tot meer dan 160 meter. Feadship is in 1949 opgericht om de export van Nederlandse jachten te promoten.

Lees ook: toyota-kondigt-de-lancering-aan-van-een-nieuw-model-waterstofauto

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen