• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Zuid-Korea: ophef over binnenlandse samenwerking met Chinees waterstofbedrijf

CIMC GroupEen waterstofalarm in Zuid-Korea. Diverse media melden dat een Chinees bedrijf dat is gespecialiseerd in waterstoftechnologie positie probeert te krijgen in de Koreaanse provincie Noord-Jeolla. In de pers wordt gesproken over ‘een Chinees waterstoftransportbedrijf dat Korea binnendringt en een waarschuwing is voor distributie-onafhankelijkheid’.

Vanuit de provincie is bevestigd dat het Chinese waterstofbedrijf CIMC Group wil participeren in een binnenlands ontwikkeltraject rond waterstof in samenwerking met de provincie Noord-Jeolla. Het Chinese bedrijf neemt deel aan een Green Hydrogen Cluster.

Volgens waterstofgerelateerde industrieën gaat de Chinese CIMC Group, dat ruime ervaring heeft met technologieën zoals elektrolyse, een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekenen met de regio Jeonbuk-do voor zakelijke samenwerking. Het Chinese bedrijf CIMC zal daarbij  de rol van technologie-uitwisseling en advies op zich nemen met betrekking tot het groene waterstofcluster dat door Jeonbuk-do wordt ondersteund.

De CIMC Group heeft al meer dan 40 jaar ervaring met het produceren van waterstof door middel van waterelektrolyse. Daarnaast beschikt het dochterbedrijf Enric over opslag- en transporttechnologie voor waterstof (foto).

De Koreaanse industrie spreekt haar bezorgdheid uit dat het niet wenselijk is om Chinese bedrijven naar waterstofclusters te halen waar Koreaans subsidiegeld wordt uitgegeven. De industrie wil deze technologieën zelf ontwikkelen. De provincie  Jeonbuk voelt zich na de ophef in de media gedwongen te reageren: "De samenwerking met de CIMC-groep bevindt zich nog in de discussiefase en er is nog niets besloten over de bouw van fabrieken in Zuid-Korea."

Lees ook:  h2-moves-berlin-groeit-dit-voorjaar-naar-200-taxi-s-op-waterstof-3

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen