• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: Schwank Group heeft wereldprimeur met warmtestraler op waterstof

Gorinchem geniumSchwank Header 1Het bedrijf Schwank, met een vestiging in Gorinchem, heeft een wereldprimeur met een warmtestraler die bedrijfshallen kan verwarmen met waterstof. De nieuwe geniumSchwank werkt met een hybride multi-gasaanpak en draait op verschillende gassen zoals aardgas, LPG of waterstof. Daardoor is het apparaat zeer geschikt voor de energietransitie naar emissievrij.

De grootste uitdaging bij de ontwikkeling van de nieuwe warmtestraler is een brander die op verschillende gassen kan werken. Schwank claimt daarvoor een technische oplossing gevonden te hebben, waarvoor een patentaanvraag loopt. Traditionele warmtestralers functioneren alleen op koolstof houdende gassen waaraan maximaal 20% waterstof aan kan worden toegevoegd.

Volgens Schwank biedt de geniumSchwank een langdurige zekerheid voor gebouwverwarming. Eigenaren van bedrijfsgebouwen kunnen eenvoudig overschakelen naar emissievrije waterstof zodra dat beschikbaar is. Als eerst aardgas wordt geleverd en pas later de mogelijkheid ontstaat om waterstof te gebruiken, kan de warmtestraler met slechts enkele een aanpassingen en kalibraties aan de nieuwe omstandigheden worden aangepast. Bij het gebruik van waterstof is er geen CO2-uitstoot en wordt seizoens-rendement beloofd van 99%.

Prof. Dr. Friedhelm Schloesser, directeur en verantwoordelijk voor Onderzoek & Ontwikkeling bij Schwank: "De huidige energievoorziening vraagt om flexibele verwarmingsoplossingen voor de industrie. Veel van onze klanten gebruiken nu nog aardgas uit het net, maar zijn van plan om op termijn waterstof te gaan gebruiken. Sommigen streven zelfs naar volledige onafhankelijkheid en zelfvoorzienendheid. En dat is precies waarvoor de geniumSchwank is ontwikkeld."

De nieuwe serie is te koop in de vermogensklassen van 20 tot 50 kW en lengtes tussen 4 en 13 meter. De geniumSchwank zal vanaf september van dit jaar beschikbaar zijn.

Schwank is een van de belangrijkste wereldwijde premiummerken in de industrie voor commerciële verwarmings- en klimaatsystemen. Het bedrijf distribueert innovatieve klimaatproducten naar meer dan 40 landen en is wereldwijd marktleider op het gebied van industriële gas-infrarood verwarmingen.

Lees ook: brandstofcel-aandrijflijn-van-toyota-goedgekeurd-voor-trucks-in-californie

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen