• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

 Nederland: BAM start met aanleg waterstof-leiding voor woningen in  Hoogeveen

Hoogeveen start waterstofBAM Energie & Water start in opdracht van de gemeente Hoogeveen deze maand met de aanleg van de eerste buis van een nieuw waterstof-distributiesysteem. Dit systeem voorziet in de toekomst honderd nieuwbouwwoningen in Nijstad-Oost en zes tot achttien bestaande woningen in Erflanden van waterstof voor verwarming. Hoeveel woningen er uiteindelijk worden aangesloten is afhankelijk van de energieprijs en het beschikbare budget. De inwoners die participeren in het project krijgen het prijsverschil tussen het goedkopere aardgas en het duurdere waterstofgas gecompenseerd.

De gemeente Hoogeveen, RENDO, Gasunie, Essent en Remeha hebben deze week een overeenkomst getekend voor de realisatie van Waterstofwijk Hoogeveen, waarvan BAM de uitvoering in handen heeft. In de eerste fase start BAM met de aanleg van een waterstof-distributiesysteem en de aansluiting daarop van honderd nieuwbouwwoningen in Nijstad-Oost. Onderdeel van deze eerste fase is ook de realisatie van een praktijkvoorbeeld: de ombouw naar waterstof van zes tot achttien bestaande woningen in de wijk Erflanden.

Met het project willen betrokken partijen aantonen dat waterstof een goede groene vervanger is voor aardgas. En dat het bestaande aardgasnetwerk omgebouwd kan worden naar een waterstofnetwerk, zodat ook bestaande woningen kunnen worden verduurzaamd. De financiering van de aanleg, aansluiting en ombouw naar waterstof is afkomstig van subsidies van het Rijk, provincie Drenthe en EU.

Lees ook: hyundai-h2-trucks-gaan-deze-zomer-rijden-in-de-haven-van-oakland

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen