• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Japan: vijf autofabrikanten ontwikkelen samen verbrandingsmotoren op waterstof

Japan samenwerking waterstofVijf grote fabrikanten van voertuigen in Japan gaan samenwerken binnen het kostbare ontwikkelingsproces van verbrandingsmotoren op waterstof. De bedrijven Kawasaki Motors, Suzuki Motor Corporation, Honda Motor Company en Yamaha Motor Company en projectpartner Toyota hebben gezamenlijk aangekondigd dat ze goedkeuring hebben gekregen van het Ministerie van Economie, Handel en Industrie van Japan om een gezamenlijke ​​technologische onderzoeksteam op te richten. De organisatie met de naam  Hydrogen Small mobility & Engine technology, kortweg ‘HySE’ richt zich op voor het ontwikkelen van motoren op waterstof voor kleine mobiliteit.

De vijf projectpartners zijn ervan overtuigd dat een strategie van meerdere trajecten richting een koolstofarme samenleving noodzakelijk is, in plaats van te focussen op één enkele energiebron. Door een gezamenlijke aanpak komt nieuwe technologie, waaronder verbrandingsmotoren op waterstof, in een stroomversnelling.

Het gebruik van waterstof brengt grote technische uitdagingen met zich mee, waaronder een hoge vlamsnelheid en een groot ontstekingsgebied. Dit resulteert in praktijk in een onstabiele verbranding. Om dit op te lossen is meer onderzoek nodig. De ervaring die de bedrijven individueel hebben bij de optimale verbranding van fossiele brandstoffen wordt hierin meegenomen. De vijf leden streven er ook naar om samen te werken aan de gezamenlijke missie om een ​​ontwerpstandaard vast te stellen voor de waterstofmotor voor kleine mobiliteit. 

Kenji Komatsu, kandidaat-voorzitter van HySE en Executive Officer van Yamaha Motor, is enthousiast over de samenwerking. "We zijn zeer verheugd de geplande oprichting van de nieuwe samenwerking aan te kondigen. Er zijn veel uitdagingen bij de ontwikkeling van waterstof aangedreven motoren, maar we hopen dat de activiteiten van het nieuwe team het fundamentele onderzoek bevorderd om die uitdagingen aan te gaan". 

HySE verklaart dat de organisatie ook onderzoek gaat doen naar een waterstoftanksysteem en waterstoftanks voor kleine mobiliteit. 

Lees ook: mercedes-benz-presenteert-nieuwe-waterstofbus-in-barcelona

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen