• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Italië: Hyundai showt zeer exclusieve waterstofauto aan het Comomeer

Hyundai N Vision ComoBezoekers van het Concorso d'Eleganza Villa d'Este aan het Italiaanse Comomeer konden de afgelopen week kennismaken met een heel bijzonder voertuig op waterstof. De  Hyundai Motor Company showde op het prestigieuze event de N Vision 74. Van dit unieke voertuig is slechts één exemplaar gemaakt en het dient als rollend laboratorium. En dat wisten de al even stijlvolle gasten van de wereldberoemde oldtimer- en prototypeshow enorm te waarderen. 

De N Vision 74, onthuld in 2022, is een  waterstof-brandstofcel-hybride 'Rolling Lab' van Hyundai's high-performance merk N, met een ontwerp dat is geïnspireerd op de Pony Coupe Concept uit 1974, bedacht door de legendarische Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro. Hyundai Motor gebruikt 'Rolling Labs' om geavanceerde technologieën voor toekomstige productiemodellen te testen. Met de kennis die wordt opgedaan wil Hyundai een belangrijke positie verwerven binnen het marktsegment van emissievrij transport.

De N Vision 74 beschikt zowel links als rechts over onafhankelijke dubbele motoren op de achterwielen. Het voertuig heeft een vermogen van 680 pk en een accelereerd in minder dan 4 seconden van 0 tot 100 km/u. Het vermogen wordt geleverd door een 85 kW brandstofcel onder de motorkap, een 62 kWh lithium-ionbatterij tussen de bestuurder en de passagier en twee waterstoftanks van 2,1 kg aan de achterzijde. Deze tankinhoud zorgt voor een actieradius van bijna 600 km. 

Door de retro-futuristische N Vision 74 tentoon te stellen op een van 's werelds belangrijkste klassieke en conceptcar-events, wil Hyundai Motor de aandacht vestigen op zowel zijn designerfgoed als zijn visie op duurzame prestatietechnologie.

“Deelnemen aan  Concorso d'Eleganza Villa d'Este is een enorme eer”, zegt Luc Donckerwolke, President en Chief Creative Officer van Hyundai Motor Group. “De toekomst die we ons vroeger voorstelden, wordt stilaan werkelijkheid. De auto verandert van vervoermiddel in een mobiliteitsplatform. Hyundai wil een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwerptransformatie.”

Lees ook: future-proof-shipping-presenteert-eerste-containerschip-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen