• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Canada: Ballard levert 96 nieuwe brandstofcelsystemen aan Solaris Bus in Polen

Solaris in Polen WaterstofHet Canadese bedrijf Ballard Power Systems meldt een bestelling van 96 brandstofcelsystemen van Solaris. Deze Poolse busfabrikant boekt succes in heel Europa met de verkoop van stad- en streekbussen op waterstof. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 100 waterstofbussen verkocht in verschillende landen, waaronder Duitsland, Polen en Nederland. Ballard, met de hoofdvestiging in Vancouver, verwacht dat de eerste  brandstofcelsystemen eind 2023 zullen worden geleverd, de rest volgt in 2024.

Er gaan 52 Solaris waterstofbussen binnen het streekvervoer van Rebus Regionalbus Rostock op waterstof rijden. Om de bussen van waterstof te voorzien heeft Rebus twee waterstoftankstations besteld die worden geplaatst op depots in Güstrow en Bad Doberan. Het Nederlandse bedrijf Resato gaat de tankstations, met een capaciteit van 2000 kilo H2 per dag, leveren. De tankstations zijn afgestemd op de groei van het aantal voertuigen op waterstof in de regio.

Ballard heeft ook een bestelling ontvangen waterstofsystemen voor bijna 50 bussen die in verschillende Europese steden gaan rijden. Solaris heeft onder andere 25 H2-bussen verkocht het busbedrijf in Duisburg, 12 aan Hamburg en 12 aan Aschaffenburg.

Het beursgenoteerde bedrijf Ballard richt zich op de ontwikkeling van emissievrije mobiliteit en energievoorziening. Ballard produceert brandstofcelsystemen voor bussen, vrachtwagens, treinen, schepen en stationaire stroom. 

Eind juli meldde Ballard een order voor brandstofcelsystemen van Canadian Pacific Kansas City. Deze brandstofcellen leveren een vermogen van 18.200 kW en worden geplaatst in zware locomotieven.

Lees ook: usa-eerste-veerboot-op-waterstof-gaat-deze-maand-varen-in-san-francisco-bay

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen