• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: waterstof-organisatie NWBA  lanceert jongerenafdeling voor waterstofprofessionals

NWBA logo waterstofDe Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA) kondigt met trots de lancering aan van haar jongerenafdeling, Jong-NWBA. De officiële aankondiging zal plaatsvinden tijdens het studentenprogramma 'Samenwerken in Transitie' van de Vakbeurs Energie op 12 oktober 2023 in de Brabanthallen. Tijdens dit jaarlijkse evenement, waar professionals en experts uit de energie- en waterstofsector samenkomen, zal de NWBA haar jongerenafdeling Jong-NWBA presenteren aan een breed publiek.

Het jong-NWBA-initiatief zal jonge professionals kansen bieden om te leren, te groeien en bij te dragen aan de missie van de NWBA om de waterstofsector te bevorderen. Door jongeren vroeg te betrekken, wil de NWBA hun passie en betrokkenheid vergroten en hen inspireren om actief deel te nemen aan de activiteiten en projecten van de vereniging.

Het idee van Jong-NWBA is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de NWBA en haar bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor pilaar Human Capital en van GroenvermogenNL, dat zich toespitst op de versnelling van een goed werkende markt voor industrieel gebruik van groene waterstof. Deze instellingen richten zich primail op het verbinden en versterken van bestaande initiatieven op gebied van R&D, pilots, demonstraties en human capital. Daarnaast speelt Tim Vianen, een gedreven student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), een cruciale rol in de ontwikkeling van Jong-NWBA.

De NWBA kijkt ernaar uit om dit spannende nieuwe hoofdstuk te starten en zal binnenkort meer details over het Jong-NWBA-programma delen met de media en het publiek. Het verheugt zich op de steun en medewerking van partners en belanghebbenden om samen te werken aan een veelbelovende toekomst voor de NWBA en jonge professionals in de waterstofsector.

Voor meer informatie over de lancering van Jong-NWBA en de activiteiten van de NWBA, kunt u terecht op het waterstofpaviljoen tijdens de vakbeurzen Industrial Heat & Power, PREFAB, Vakbeurs energie en Zero Emission | Ecomobiel in de Brabanthallen van 10 tot 12 oktober 2023.

De Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA) is een toonaangevende organisatie in Nederland die zich inzet voor de ontwikkeling en bevordering van waterstof- en brandstofceltechnologieën. De NWBA brengt experts, professionals en organisaties uit de waterstofsector samen om innovatie te stimuleren en duurzame oplossingen te bevorderen voor de energietransitie.

Lees ook: nederlandse-koning-neemt-eerste-binnenvaartschip-op-h2-officieel-in-gebruik

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen