• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

België: twee fabrikanten presenteren bussen op waterstof met een rijbereik van 1000 km

Brussel Irizar bus waterstofOp de vakbeurs Busworld 2023 in Brussel werden deze week meerdere bussen op waterstof gepresenteerd. Door het grote aantal kilometers dat deze voertuigen dagelijks rijden is alleen een batterijpakket lang niet altijd een optie. Waterstof biedt een grote actieradius en een korte tanktijd, ideaal voor het openbaar vervoer in steden en regio’s of voor touringcars. In Brussel presenteren de busfabrikanten Irizar en Temsa voertuigen op waterstof die op één tankbeurt een actieradius tot 1.000 kilometer kunnen halen.

Fabrikant Irizar presenteert deze week in de Belgische hoofdstad het prototype van de nieuwe Irizar i6S Efficient-bus op waterstof (foto). Dit model bevindt zich momenteel in de testfase. Deze emissievrije bus op waterstof heeft een bereik van 1.000 kilometer en heeft een minimale tanktijd van 20 minuten. Het doel van de fabrikant is om klanten in staat te stellen over te stappen naar nul-emissie, zonder dat ze de manier waarop ze op bestaande routes en binnen dienstregelingen opereren hoeven te veranderen. Bovendien kan het model, indien nodig, korte tijd 100% elektrisch rijden.

Op Busworld presenteert ook Temsa, een van de grootste bus- en midibusfabrikanten ter wereld, zijn intercitybus op waterstof. Dit voertuig wordt samen met het Portugese CaetanoBus ontwikkeld en zal naar verwachting in 2025 in massaproductie gaan. Deze bus gaat rijden met brandstofcellen van Toyota en wordt gebouwd in een bestaande Temsa-fabriek. Welke dat is, is nog niet bekend gemaakt, het bedrijf is actief in meer dan 60 landen over de hele wereld.

De waterstofbus wordt door Temsa CEO Tolga Kaan Dogancioglu omschreven als “ons meesterwerk”. Als onderdeel van de aandrijflijn wordt de HD Fuel Cell geleverd met een batterijcapaciteit tot 160 kW/u en biedt hij maximaal 53 zitplaatsen. Het piekvermogen van de brandstofcel bedraagt ​​180 kW. De waterstoftanks bevinden zich aan de voorkant van het voertuig en de brandstofcelstapel van Toyota bevindt zich aan de achterkant, waar anders de motor zou zitten.

Ook deze busfabrikant streeft er naar dat de waterstofbus een actieradius krijgt van ongeveer 1000 kilometer.

Lees ook: iveco-en-hyundai-presenteren-nieuwe-bus-op-waterstof-tijdens-busworld-2023-in-brussel

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen