• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

België: Iveco en Hyundai presenteren nieuwe bus op waterstof tijdens Busworld 2023 in Brussel

Brussel Hyundai Iveco waterstofDe Italiaanse Iveco Group en Hyundai Motor Company uit Zuid-Korea hebben deze week een nieuwe waterstofbus gepresenteerd in Brussel. Het voertuig rijdt op een brandstofcel van Hyundai en wordt onder de naam Iveco bus E-Way H2 op de markt gebracht. De bus komt voort uit een samenwerkingsverband tussen de twee voertuigfabrikanten, dat in maart 2022 is aangekondigd. Het voertuig is een aanvulling op de emissievrije batterij-elektrische bussen die Iveco nu al verkoop voor het openbaar vervoer in steden.

De E-Way H2 is een 12 meter lange stadsbus met lage vloer, uitgerust met een elektromotor van 310 kW en een geavanceerd brandstofcelsysteem van HTWO, een merk op basis van brandstofcellen van Hyundai Motor Group. De vier tanks bieden ieder een opslag van 7,8 kg waterstof en krijgen ondersteuning van een batterijpakket van 69 kWh van FPT Industrial, het merk van de Iveco Group. Het voertuig heeft een rijbereik van 450 km onder normale omstandigheden.

“Met trots presenteren wij in Brussel onze waterstofaangedreven E-Way H2. Dit is een belangrijke mijlpaal in ons duurzaamheidstraject en het resultaat van onze succesvolle samenwerking met Hyundai Motor Company. Door onze krachten te bundelen ontwikkelen we een transportsysteem voor mensen dat milieuvriendelijk is, de klimaatverandering helpt bestrijden en een gezondere toekomst voor jonge generaties creëert”, zegt Domenico Nucera, President, Bus Business Unit, Iveco Group.

De E-Way H2 zal worden geproduceerd in de Iveco busfabrieken in Annonay in Frankrijk en Foggi in Italië.

Lees ook: frankrijk-twee-nieuwe-fabrieken-voor-het-produceren-van-hogedruktanks-voor-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen