• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Australië: afvalinzamelaar Remondis presenteert eerste vuilniswagen op waterstof

Australie Remondis waterstofEen feestelijke dag voor Remondis Australia. Het bedrijf presenteerde gisteren de eerste vuilnisauto op waterstof van het land. Het voertuig wordt ingezet in de steden Shellharbour en Wollongong  in New South Wales, in het zuidwesten van Australië. De inzamelwagen voor huisvuil is geproduceerd door Hyzon Motors Australia, heeft een rijbereik van 200 kilometer en kan tijdens één werkdag 1500 containers optillen en legen. Dit is voldoende om 8 uur onafgebroken achter elkaar te kunnen werken.

General Manager Chris Wade van Remondis laat weten dat het bedrijf wil aantonen hoe koolstofvrij transport kan werken binnen een normale dagelijkse omgeving. Bijkomend voordeel is dat de wagen aanzienlijk stiller is dan vergelijkbare dieselvoertuigen en dat er geen schadelijke stoffen wordt uitgestoten. Het testgebied is gekozen vanwege de nabijheid van het onlangs geopende Coregas-waterstoftankstation in Port Kembla. Over de kosten van de H2-truck doet Wade geen mededelingen. “Deze zijn voor zo’n eerste voertuig aanzienlijk, maar we verwachten dat de kosten van dergelijke voertuigen gaan dalen naarmate meer zware vrachtvoertuigen deze techniek gaan adopteren.” Remondis verwacht dat de vuilniswagen de jaarlijkse CO2-uitstoot met 75 ton zal verminderen en het verbruik van diesel met 25.000 liter zal verminderen.

Burgemeester Gordon Bradbery van Wollongong liet bij de officiële start van het project weten dat de gemeenteraad zeer blij is met deze ontwikkeling. “Dit is nog maar het begin van het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen door gemeentelijke activiteiten. Vrachtwagens als deze verbruiken veel diesel, het overzetten daarvan op waterstof – ook al is het in het begin grijze waterstof – is onderdeel van het transitieproces.”

Lees ook: papierfabrikant-smurfit-kappa-draait-met-volledig-productieproces-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen