• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

USA: Zwitserse treinfabrikant Stadler verkoopt de eerste treinen op waterstof aan Californië

Berlijn Flirt H2 waterstofGoed nieuws voor de Europese fabrikant van treinen Stadler. Het bedrijf uit de Noord-Zwitserse stad Bussnang heeft de eerste voertuigen op waterstof verkocht in de USA. Met de staat Californië is een overeenkomst getekend voor de levering van vier H2-treinen aan de California State Transportation Agency (CalSTA) en Caltrans. De bedrijven hebben daarnaast getekend voor een optie om nog eens 25 treinen op waterstof aan te schaffen.

Het innovatieve voertuig is in 2022 al gepresenteerd op de vakbeurs InnoTrans. Later dat jaar hebben de bedrijven een MOU getekend. Een partnerschap tussen Stadler en de San Bernardino County Transportation Authority (SBCTA) maakte de weg vrij voor de bestelling van de allereerste waterstofaangedreven treinen in Noord-Amerika.   

De nieuwe waterstoftrein van Stadler heeft uitgebreide tests ondergaan in zowel Zwitserland als de USA. De proefperiode is succesvol afgerond. De waterstofvoertuigen gaan rijden in het oosten van de metropool Los Angeles.

"Het doel van Stadler is om het reizen in Noord-Amerika milieuvriendelijker te maken met de voertuigen en diensten die we leveren. Slechts heel weinig spoorlijnen in de VS zijn geëlektrificeerd en daarom zijn oplossingen zoals de Flirt H2 hier zo belangrijk." zegt Ansgar Brockmeyer, EVP Marketing en Sales, Stadler Group.

De staat Californië is in de USA de absolute voorloper op het gebied van waterstof. Er rijden honderden auto’s op H2, tientallen vrachtauto’s en er is een uitgebreid netwerk van waterstoftankstations van San Diego in het zuiden tot San Francisco in het noorden.

Foto: de Flirt H2 was voor het eerst te zien op de beurs InnoTrans 2022 in Berlijn

Lees ook: verenigd-koninkrijk-supermarktketen-asda-heeft-primeur-met-intern-transport-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen