• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Frankrijk: fake-nieuws over waterstofbussen in Pau, project is juist zeer succesvol

Pau Febuss waterstofOpnieuw fake-nieuw over een dominant waterstofproject in Europa. Het Fébus-project in de Zuid-Franse stad Pau stop niet. “Het gemeentebestuur is juist zeer tevreden over de hoge kwaliteit van de prestaties”, zegt Isabelle Deluga, directeur communicatie bij Pau Béarn Pyrénées desgevraagd aan Waterstof Magazine. “Bij ons in de stad, aan de voet van de Pyreneeën, hebben we na onze positieve ervaring juist vier extra waterstofbussen aangeschaft. Deze gaan elders in de stad rijden.”

Afgelopen september is bij de waterstoffabriek voor de bussen de grootste maandelijkse productie ooit behaald.  Daar loopt het project wel tegen grenzen aan. Meer waterstof kan er niet geproduceerd worden zonder dat er flinke investeringen nodig zijn.

Deluga meldt dat de stad en regio ook in de toekomst blijft investeren in emissievrije bussen, zonder dat vooraf een keuze wordt gemaakt tussen batterij-elektrisch of waterstof.

De Belgische busfabrikant Van Hool heeft in december 2019 acht luxe waterstofbussen geleverd aan de stad Pau. De bussen rijden van noord naar zuid dwars door de stad. Het treinstation van Pau, aan de zuidkant van de stad, en het François-Mitterrand-ziekenhuis, aan de noordkant, liggen 6 km uit elkaar. Fébus legt die afstand af in slechts 17 minuten, met het superieure comfort en de service die passagiers van lightrail kunnen verwachten, aldus de busmaatschappij. Iedere 8 tot tien minuten rijden de bussen over een grotendeels eigen rijstrook.

Lees ook: volth2-ontvangt-subsidie-voor-electrolysers-in-essen-en-gelsenkirchen

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen