• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

India: vliegmaatschappij Mehair wil twintig waterstofmotoren van ZeroAvia

India ZeroAvia waterstofDe Indiase luchtvaartmaatschappij Mehair heeft een optie genomen op maximaal twintig waterstofaangedreven elektromotoren van het type ZA600 geproduceerd door waterstofbedrijf ZeroAvia. Deze bestelling komt bovenop de ruim 2.000 pre-orders die ZeroAvia al heeft ontvangen van andere vliegmaatschappijen over de hele wereld.

ZeroAvia werkt in hoog tempo aan de ontwikkeling van vliegtuigmotoren met een brandstofcel. Het bedrijf is ervan overtuigd dat dit de beste oplossing is om emissievrij te vliegen. Met het bedrijf Verne heeft de ontwikkelaar recent een overeenkomst ondertekend om gezamenlijk de mogelijkheden te evalueren voor het gebruik van cryo-gecomprimeerde waterstof (CcH2) aan boord van vliegtuigen en voor het uitvoeren van CcH2 tanken uit gasvormige waterstof (GH 2 ) en vloeibare waterstof (LH2). Het bedrijf claimt dat in de vorm van waterstof tot 60 keer meer energie in een vliegtuig kan worden meegenomen dan in batterijen. Eind volgend jaar wil ZeroAvia de vliegtuigen op waterstof officieel gecertificeerd hebben.

De Indiase luchtvaartmaatschappij Mahair begon in 2011 met watervliegtuigvluchten op de Andamanen en Nicobaren. Het bedrijf heeft nu ambitieuze plannen om uit te breiden met amfibie- en wielvliegtuigen op een aantal subregionale routes door heel India. Vliegen op waterstof past daarbij.

Lees ook: nxt-mobility-opent-nieuw-waterstoftankstation-in-alkmaar

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen