• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Duitsland: Benz en Linde presenteren innovatief tankstation voor vloeibare H2 (video)

Duitsland Worth am Rhein waterstofVrachtautofabrikant Daimler Truck en gasbedrijf Linde, hebben een belangrijke doorbraak bereikt op weg naar het koolstofvrij maken van transport met vloeibare waterstof. De afgelopen jaren hebben beide bedrijven gezamenlijk sLH2 ontwikkeld, een nieuw proces voor het verwerken van de vloeibare waterstof van -256 graden Celsius. In vergelijking met gasvormige waterstof zorgt deze innovatieve aanpak voor een hogere opslagdichtheid, een groter bereik en sneller tanken.

Het tankproces van vloeibare waterstof duurt ongeveer tien tot vijftien minuten voor een zware vrachtwagen van 40 ton. Er wordt in die tijd 80 kg vloeibare waterstof getankt, goed voor een bereik van 1.000 kilometer en meer. Tegelijkertijd verlaagt de nieuwe sLH2-technologie de benodigde investering voor een waterstoftankstation met een factor twee tot drie, en zijn de operationele kosten vijf tot zes keer lager.

Vergeleken met de reguliere tanktechnologie voor vloeibare waterstof (LH2), maakt het nieuwe proces gebruik van een innovatieve sLH2-pomp om de druk van de vloeibare waterstof enigszins te verhogen. Waterstof in deze vorm maakt een zeer robuust tankproces mogelijk, waardoor ook het energieverlies tijdens het tanken tot een minimum wordt beperkt, melden Benz en Linde in een persbericht. Bij dit proces is geen data-overdracht tussen het tankstation en het voertuig nodig, wat de complexiteit van het tankproces verder vermindert. Tegelijkertijd wordt de tankcapaciteit naar een nieuw niveau gebracht. Het proeftankstation heeft een capaciteit van 400 kg vloeibare waterstof per uur.

Het nieuwe openbare sLH2-tankstation in Wörth am Rhein, Duitsland, zet een maatstaf op het gebied van energie-efficiëntie en prestaties. Met een energieverbruik van slechts 0,05 KWh/kg is er ongeveer 30 keer minder energie nodig vergeleken met het conventionele tanken van gasvormige waterstof. De opslagtank voor vloeibare waterstof heeft een inhoud van vier ton, voldoende voor ongeveer tien uur non-stop tanken. Ondertussen kan de capaciteit van het sLH2-tankstation door bijvullen worden vergroot tot ruim acht ton per dag.

Vanaf medio 2024 zullen naar verwachting vijf bedrijven deelnemen aan de eerste klantproeven om de eerste ervaringen op te doen met CO2 -vrij langeafstandstransport met Mercedes-Benz GenH2 Trucks. De trekkers met oplegger zullen worden ingezet in verschillende langeafstandstoepassingen op specifieke routes binnen Duitsland, en ze zullen worden bijgetankt bij het openbare sLH2-tankstation in Wörth am Rhein en bij een tankstation in de omgeving van Duisburg.

Zelf zien hoe het tankproces in zijn werk gaat?  Klik dan hier

Lees ook: fedex-test-renault-master-op-h2-bij-het-bezorgen-van-pakjes-in-utrecht

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen