• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: Missie H2 bouwt eigen Hydrogen Inspirience in Olympisch Parijs

Parijs olympic clubPrecies 100 dagen voor de start van het grootste sportieve event ter wereld kijkt MissieH2 vooruit naar de Olympische Spelen in Parijs. In Parc de la Villette, het grootste park binnen de Boulevard Périphérique, verrijst een eigen Missie H2 Hydrogen Inspirience, waar bezoekers worden meegenomen in het verhaal van Nederland als hét Waterstofland 2030. In het park bevindt zich ook de Olympic Club met een restaurant, een auditorium en een atleten lounge. In samenwerking met onze partner NOC*NSF wordt daar een podium geboden aan duurzaamheid in het algemeen en waterstof in het bijzonder.

Missie H2 en de bezoekers juichen daar gezamenlijk voor de sporters van TeamNL. De ambassadeurs Marit Bouwmeester, Melvin Twellaar, Stef Broenink en Corné de Koning zijn daar tijdens de spelen aanwezig.

De samenwerking tussen NOC*NSF en Missie H2 heeft als doel de waterstofbeweging in Nederland verder aan te jagen ten behoeve van de energietransitie. Bovendien helpt Missie H2 het NOC*NSF om de sport in Nederland verder te verduurzamen en de olympische sporters van TeamNL zo duurzaam mogelijk te laten deelnemen aan de Spelen.

Ulco Vermeulen van Gasunie en initiatiefnemer Missie H2 is blij met de samenwerking tussen NOC*NSF en de topsporters: "Sinds de start van Missie H2 in 2019 is er veel gebeurd op het gebied van waterstof. Nu moeten we doorpakken. Daar kunnen we de positieve energie van onze TeamNL-sporters  goed bij gebruiken. Want als we nu gezamenlijk een tandje bijschakelen, kan Nederland Waterstofland tijdens de zomerspelen in Parijs op koers liggen om onze waterstofmarkt vanaf 2030 volledig te laten functioneren."

De 30e editie van de Olympische Zomerspelen worden de komende zomer van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus gehouden in Parijs.

Lees ook: frankrijk-400-mw-waterstoffabriek-nabij-de-belgische-grens-bij-lille

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen