• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Japan: de golfbaan wordt emissievrij met een golfkarretje op waterstof

miami golfcar waterstofDe Japanse motorenfabrikant Yamaha ontwikkelt een golfkarretje op waterstof. Dochterbedrijf Yamaha Golf-Car Company (YGC), die voertuigen voor op de golfbaan verkoopt in de Verenigde Staten, heeft een conceptmodel ontwikkelt. Het voertuig rijdt met een waterstofverbrandingsmotor. De twee waterstoftanks zit direct achter de achterste zitplaatsen en onder de bestuurdersstoel en hebben elk een inhoud van 25 liter.  

Het model is gebaseerd op Yamaha's Drive2 Concierge4, een golfkar met vier zitplaatsen die voornamelijk in de Verenigde Staten, maar ook over de hele wereld, wordt verkocht. De waterstofmotoren zijn verbrandingsmotoren die gebruik kunnen maken van bestaande technologieën en tegelijkertijd geen CO2 uitstoten tijdens het verbrandingsproces. Om deze reden doet Yamaha onderzoek naar en ontwikkeling van deze technologie, omdat deze het potentieel heeft om zowel het voortgezette gebruik van verbrandingsmotoren als het koolstofarm maken te bereiken.

Of het golfkarretje ook daadwerkelijk in productie wordt genomen, of dat het bij de eerste twee exemplaren blijft, is nog niet bekend.

Lees ook: frankrijk-regionale-spoorbedrijven-gaan-rijden-met-12-nieuwe-waterstoftreinen

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen