• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

China: Changchun Railway test nieuwe zeer energiezuinige trein op waterstof

changchung railway trein waterstofDe ontwikkelingen op het gebied van waterstof binnen de mobiliteit in China gaan in hoog tempo door. Dit voorjaar test  CRRC Changchun Railway Vehicles Co in de in het noordoosten gelegen provincie Jilin een zeer moderne trein op waterstof. Het voertuig bereikt een topsnelheid van 160 km per uur, meldt de Chinese treinenbouwer.


In tegenstelling tot traditionele treinen die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen of bovenleidingen als energiebron, heeft de emissievrije trein een waterstofsysteem aan boord om duurzame en efficiënte energie te leveren. Het energieverbruik van het voertuig bedraagt 5 kilowattuur per kilometer, wat volgens Chinese deskundigen voldoet aan de internationale normen. Er wordt gesproken over een goed niveau van energie-efficiëntie. 

De trein  maakt gebruik van een hybride energievoorzienings-systeem met meerdere energieopslag- en waterstofsystemen, ontwikkeld door de eigen specialisten van CRRC Changchun. De integratie van verschillende systemen zorgt voor een flinke verbetering van de energie-efficiëntie, flexibiliteit en betrouwbaarheid. De actieradius van de trein is 1.000 km.  Eerdere testen hebben aangetoond dat de trein moeiteloos kan rijden bij temperaturen tussen -25 C en +35 Celsius en voldoet aan alle ontwerpvereisten.

Ook op andere gebieden dendert de waterstofontwikkeling in China door. De provincie Zhejiang, in Oost-China, is van plan om volgend jaar 50 waterstoftankstations te bouwen.
De verkoop van voertuigen op waterstof steeg in China het afgelopen jaar met 72% en bereikte een aantal van 5.800 stuks. In december werd een recordverkoop per maand gerealiseerd van 1.500 voertuigen, een stijging van 149,1 procent op jaarbasis.

Lees ook: zwitserland-aquon-ontwikkelt-emissievrije-one-eco-catamaran-op-batterijen-en-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen