• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

160 waterstofauto’s in Noorwegen zonder brandstof 

Oslo ongelukParticuliere rijders van waterstofauto’s in Noorwegen kunnen hun auto voorlopig laten staan als de tank leeg is. Alle publieke tankstations voor waterstof in het land zijn dicht na een explosie bij een tankvoorziening in Sandvika, tien kilometer ten westen van Oslo. Nel Hydrogen, producent van tankstations, heeft opgeroepen alle stations tot nader bericht te sluiten. Het wachten is op de onderzoeksresultaten die moeten aangeven wat er misging en of de overige stations veilig zijn, meldt het bedrijf in een persbericht.

Een jaar geleden hadden waterstofrijders in Noorwegen nog de beschikking over zeven tankstations. Dat aantal nam sterk af nadat aanbieder Hyop zich besloot terug te trekken uit de waterstofmarkt. De enige concurrent Uno-X heeft na de explosie Sandvika in overleg met Nel Hydrogen al zijn tankstations gesloten.

In Trondheim heeft retailorganisatie Asko zijn eigen waterstoftankstation van hetzelfde type als in Sandvika inmiddels ook gesloten. Zoals Waterstof Magazine vorige maand berichtte zet Asko flink in op waterstof. De eerste vrachtauto die de aangesloten winkels moet bevoorraden is inmiddels in bedrijf, maar kan moeiteloos worden vervangen door voertuigen op fossiele brandstof. In de magazijnen van Asko in Trondheim staan de vorkheftrucks die rijden op waterstof inmiddels ook stil. Deze worden vervangen door batterij-elektrische heftrucks.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Beurs van Berlage  |  Damrak 243  |  1012 ZJ  Amsterdam  |  redactie@waterstofmagazine.nl