• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Handelsmissies over waterstof dit najaar naar Japan en China

Rugao ChinaOndernemer en overheidsfunctionarissen die actief zijn op het gebied van waterstof kunnen in september kiezen uit twee handelsmissies naar Azië. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert van 22 tm 28 september 2019 een handelsmissie naar Japan, de provincie Gelderland vertrekt met een handelsdelegatie van 23 tm 29 september naar China.

Japan doet z’n uiterste best om zich te ontwikkelen tot wereldmarktleider op het gebied van waterstof. Toyota is momenteel volop aan het bouwen aan een fabriek waar jaarlijks tienduizenden waterstofauto’s van de band moeten rollen. Op het gebied van stationaire energievoorziening is Panasonic actief met speciale brandstofcellen ontwikkeld voor de bebouwde omgeving. En dan staan de Olympische Spelen 2020 nog op het programma. Deze spelen zijn informeel uitgeroepen tot de ‘waterstofspelen’.

De provincie Gelderland nodigt ondernemers in de waterstofsector uit om mee te gaan naar het International Hydrogen Fuel Cell Vehicle Congress (FCVC) dat op 26, 27 en 28 september wordt gehouden in de Chinese stad Rugao, 180 kilometer ten noordwesten van Shanghai. Hier ontmoeten ontwikkelaars, investeerders, autofabrikanten en beleidsmakers in de waterstofsector. Het doel van deze bijeenkomst is om ontwikkelingen op waterstofgebied wereldwijd te versnellen.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in Den Haag over deze twee handelsmissies op 25 juni 2019. Klik hier voor meer informatie. (foto: Waterstof brandstofcelvoertuigen worden getoond tijdens een tentoonstelling in Rugao)

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Beurs van Berlage  |  Damrak 243  |  1012 ZJ  Amsterdam  |  redactie@waterstofmagazine.nl