• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Wereldprimeur: Toyota Mirai zorgt voor groene stroom bij rockconcert U2

Tokyo U2 concertEen primeur in Tokyo. De wereldberoemde popgroep U2 heeft een concert gegeven op waterstof. Alle stroom die nodig was voor de gitaren van Bono en The Edge en Adam's bas en de hele backline - gitaar- en basversterkers, audio-effecten en systeemcontrole – kwam uit schone waterstof. Achter de schermen stonden vier Toyota Mirai’s geparkeerd die de stroom vanuit de brandstofcel leverden. De Ierse rockband staat erom bekend het beste met het milieu voor te hebben.


Rock 'n' roll op waterstof is U2’s nieuwste innovatie om de milieu-impact van wereldwijde concerttours te verminderen. De wereldberoemde rockband is hier al sinds 2009 mee bezig. De waterstof-samenwerking met Toyota heeft zijn wortels in de Joshua Tree 2017-tour, waar leden van het productieteam verschillende Mirai’s ter beschikking kregen om boodschappen te kunnen doen. Toen er onlangs voor het concert in Tokyo een vraag van Toyota kwam om het concert te voeden met stroom uit de brandstofcellen van vier Mirai’s waren de bandleden direct enthousiast. Op een voorwaarde: de gebruikte waterstof moet absoluut groen zijn.

Rond de popconcerten die de band geeft staat duurzaam al jaren centraal. Inmiddels zijn alle producten als bestek, tassen, rietjes, bestek en kopjes uit kunststof verleden tijd. Water wordt gedronken uit herbruikbare flessen en bij de catering voor de 200 personeelsleden is duurzaamheid het uitgangspunt, met een ruim aanbod van veganistische en vegetarische gerechten.

De bandleden realiseren zich dat het onmogelijk is om wereldwijd te touren zonder enige impact op het milieu. ‘We kunnen natuurlijk altijd meer doen, maar door constant nieuwe technologieën en oplossingen te gebruiken kunnen we continu de beste en meest innovatieve werkwijze met de minste milieu-impact garanderen.’  Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

logo2

Beurs van Berlage  |  Damrak 243  |  1012 ZJ  Amsterdam  |  redactie@waterstofmagazine.nl