• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

USA: Cummins investeert opnieuw in waterstofbedrijf Loop Energy

cummins 1Loop Energy, een toonaangevende leverancier van brandstofcellen voor middelzware en zware transporttoepassingen, heeft opnieuw een investeringsbedrag ontvangen van motorenfabrikant Cummins. Dit is een half jaar nadat Cummins een eerste investering in Loop Energy heeft gedaan. De bedrijven melden dat Loop Energy aan alle deadlines van de eerste investering heeft voldaan en daarom een nieuw investeringsbedrag voor nieuwe ontwikkelingen heeft verdiend.

"Loop Energy is erop gericht de marktleider te worden op het gebied van vrachtwagen- en busmotorsystemen met een brandstofcel,” zegt Ben Nyland, President en Chief Executive Officer van Loop Energy. “Deze aanvullende strategische investering vergroot ons vermogen om dit plan uit te voeren aanzienlijk. Loop Energy zal het geld gebruiken voor verder onderzoek, het financieren van groeiplannen en het vercommercialiseren van de waterstoftechnologie."

De rol van commercieel vrachtvervoer in een schone en duurzame energietoekomst dwingt bedrijven als Cummins om te investeren in een reeks energieoplossingen, waaronder brandstofceltechnologieën. De belangrijkste pluspunten van waterstof in zwaar transport zijn de grote actieradius, het reactievermogen en de snelle tankmogelijkheden. De brandstofoplossingen van Loop bieden toonaangevende vermogensdichtheid en kostenvoordelen, zodat ze geen invloed hebben op de totale kosten van het goederentransport.

Het bedrijf kondigt ook aan dat Wayne Eckerle, Cummins Vice President of Global Research and Technology, met onmiddellijke ingang is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Loop Energy.

Loop Energy, gevestigd in Burnaby in Canada, biedt emissievrije voedingssystemen voor zware transporttoepassingen. Loop werkt samen met toonaangevende autofabrikanten om koolstofvrije aandrijfoplossingen te ontwerpen en te leveren met behulp van zowel elektrische als waterstofbrandstofceltechnologieën. Het Amerikaanse Cummins is wereldmarktleider in de productie van motoren voor zware voertuigen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 60.000 mensen in dienst.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl