• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

USA: Meer dan 8300 waterstofvoertuigen geregistreerd in Californië

Los Angeles Shell Hydrogen Newport Beach 2Het aantal waterstofvoertuigen in de Amerikaanse staat Californië groeit gestaag. Sinds begin deze maand staan er in The Golden State meer dan 8300 waterstofvoertuigen geregistreerd. Deze zijn niet allemaal gekocht door waterstofrijders, de markt voor het leasen van waterstofvoertuigen is groot.

Iedere maand publiceert California Fuel Cell Partnershipp de meest actuele cijfers op haar site. Voor het grootste deel zijn het waterstofauto’s van Hyundai, Toyota en Honda die in de westelijke staat rondrijden. Honda verkoopt zijn waterstofauto slechts op twee plekken ter wereld, in thuisland Japan en Californië. Momenteel rijden er 42 waterstofbussen in de staat.

Alle voertuigen hebben de beschikking over 41 waterstoftankstations, Dat aantal zal de komende jaren flink stijgen. Ondanks de covid-19 beperkingen zijn er 18 nieuwe waterstoftankstations in ontwikkeling.  Deze krijgen ook nog eens een hogere tankcapaciteit dan de tankstations van de eerste generatie. In San Diego komt een groot tankstation waar vier waterstofauto’s tegelijk kunnen tanken. Binnen enkele jaren moeten er 200 tankstations voor personenauto’s in Californië zijn. Tegelijkertijd wordt gebouwd aan een separaat netwerk van H2-tankstations voor bussen en vrachtauto’s.

Foto: Het in augustus 2012 in Newport Beach, Los Angeles, geopende waterstoftankstation van Shell. Dit station, gelegen op aan de 1600 Jamboree Road, was indertijd het eerste hogedrukwaterstoftankstation gericht op particulieren in Californië.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl