• Home Slider01

Mirai nieuwToyota-importeur Louwman & Parqui heeft zojuist bekend gemaakt dat de nieuwe Mirai vanaf maart 2021 leverbaar is in Nederland. Hoewel de waterstofauto een flinke upgrading krijgt ten opzichte van zijn voorganger daalt de verkoopprijs met maar liefst 15.100 euro. De Mirai gaat in Nederland 65.995 euro kosten, de huidige Mirai staat voor 81.095 in de prijslijst. Daarnaast komt de importeur met een slimme tankservice. Bij kopers van de Toyota Mirai Launch Edition die binnen een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation wonen of werken, wordt de auto thuis of op kantoor opgehaald en volgetankt teruggebracht.

Met de nieuwe Mirai bewijst Toyota dat een Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) ook een schitterend design en eindeloos rijplezier kan bieden. Behalve dat deze geavanceerde auto een nieuw klassiek uiterlijk meekrijgt met schitterende lijnen, biedt hij ook sportievere eigenschappen en een nóg grotere actieradius van 650 km. Toyota verwacht veel van de zakelijke markt, want het bijtellingstarief van 12% wordt bij een waterstofauto over de volledige cataloguswaarde gerekend en niet tot een maximum van 40.000 euro, zoals bij volledig elektrische auto's het geval is.

Op de Tokyo Motor Show in 2019 liet Toyota voor het eerst de nieuwe Mirai zien die in alle opzichten verder ging dan zijn voorganger. Bijvoorbeeld met een 30 procent grotere actieradius van 650 -geheel emissievrije- kilometers. Dit wordt mogelijk gemaakt door verbeteringen aan de brandstofcel en de toepassing van grotere waterstoftanks.

De nieuwe Mirai is direct te herkennen door zijn onderscheidende uiterlijk met lage lijnen, elegante proporties, gestroomlijnde carrosserie en grote 20-inch wielen. In het ruime, moderne interieur heerst een warme, comfortabele sfeer. Belangrijke features die hieraan bijdragen, zijn het 12,3-inch grote centrale display en het hightech instrumentenpaneel dat zich als volgens kenners om de bestuurder heen vouwt. De nieuwe Mirai biedt ruim plaats aan vijf personen.

Volgens talloze experts is waterstof onmisbaar voor een emissievrije toekomst en een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen. Daarom krijgt het aantal waterstoftankstations in Nederland de komende jaren een stevige impuls.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl