• Home Slider01

Antwerpen LucDe Antwerpse specialist op het gebied van hernieuwbare energie Luc Graré, stapt over naar het Franse bedrijf Lhyfe.  Het bedrijf uit Nantes ontwerpt, ontwikkelt, financiert, bouwt en beheert productiesites van groene waterstof.  De waterstofspecialist bouwt momenteel een eigen productie- en R&D-site nabij Bouin in het westen van Frankrijk en expandeert over de grens, met de opening van een eerste buitenlands filiaal in Duitsland.  

In het westen van Frankrijk, in de ‘Région Pays de la Loire’, bouwt Lhyfe op een terrein van zo’n 4.000m2 een complex bestaande uit een fabriekshal van 700m2 voor de hernieuwbare productie van groene waterstof en een kantoor van 200 m2 als R&D-centrum voor de offshore-productie van waterstof.

Een nieuwe vestiging in Duitsland moet de start vormen van een internationale expansie die in een eerste fase naar zes Europese landen zal leiden (Benelux, Spanje, Italië, Portugal en Noord-Europa). De Belg Luc Graré gaat een belangrijke rol spelen in het buitenlandse netwerk. Hij heeft ervaring als Global Senior Vice President Sales & Marketing bij de Noorse zonnepanelenbouwer REC en de afgelopen jaren was hij global Vice-President Sales & Marketing bij NEL, de Noorse wereldleider binnen de bouw van elektrolyse-installaties. Tot maart 2017 was hij lid van de Raad van Bestuur van de Europese solar-associatie SolarPower Europe. Voor zijn overstap naar de energiewereld bekleedde Graré senior management-posities bij LG Electronics, TomTom, Sony en Agfa.

Om de Lhyfe-ambities in Nederland en Belgie te ondersteunen wil het Franse bedrijf in de nabije toekomst een Benelux-kantoor openen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl