• Home Slider01

Santa Clara Californie IwataniDe Iwatani Corporation of America en Toyota Motor North America ontwikkelen samen zeven nieuwe waterstoftankstations in Californië. Daarmee neemt het aantal H2-stations van Iwatani in de VS één keer met 25% toe. Gezamenlijk kunnen de stations 6300 kilogram waterstof per dag leveren. Begin volgend jaar zal worden begonnen met de bouw, eind 2021 zijn de nieuwe tanklocaties operationeel.

Deze uitbreiding is Iwatani's grootste investering tot nu toe in Californië en zal het totale wereldwijde netwerk van waterstoftankstations van het bedrijf op 64 brengen. De zeven nieuwe tankstations zullen worden geleverd door Nel Hydrogen en krijgen de nieuwste techniek. Bijna elke tanklocatie krijgt twee vulpunten die tot 900 kilogram waterstof per dag kunnen leveren.

Joseph S. Cappello, CEO van Iwatani Corporation of America laat weten verheugd te zijn over de samenwerking met twee wereldleiders in de waterstofmarkt voor mobiliteit, Nel Hydrogen op het gebied van tankstations en Toyota met voertuigen op waterstof. Toyota heeft veel belang bij een dekkende tankinfrastructuur, eind dit jaar wordt de geheel nieuwe waterstofauto Mirai op de markt gebracht en de productieaantallen in Japan worden sterk opgevoerd. Het succes van waterstof binnen de mobiliteit hangt in sterke mate samen met de beschikbaarheid van H2-tankstations.

Californië is de meest vooruitstrevende Amerikaanse staat op het gebied van waterstoftoepassingen. In de westelijke staat zijn inmiddels bijna 50 waterstoftankstations operationeel en er wordt gewerkt aan tankstations met grote capaciteit om het zwaar transport van waterstof te kunnen voorzien.

De initiatiefnemer, het Japanse bedrijf Iwatani, is de enige volledig geïntegreerde leverancier van waterstof in Japan in vloeibare en gasvormige vorm. Het bedrijf ontwikkelt in verschillende landen waterstoftankstations met als doel de vraag naar nieuwe waterstof te stimuleren en de wijdverspreide distributie van waterstofvoertuigen te ondersteunen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl