• Home Slider01

Zoeterwoude HeinekenDe Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft de afgelopen week een overeenkomst getekend waarin het bedrijf toezegt te gaan investeren in vrachtwagens op waterstof. Het bedrijf is een van de 62 ondertekenaars die de komende jaren meer gaan investeren in schoon transport. Daarmee is de bierbrouwer niet de eerste, Budweiser in de Verenigde Staten bezorgt al bier met een vrachtauto met een brandstofcel en ook de Aziatische dochteronderneming van drankengigant Anheuser-Busch InBev SA / NV rijdt in China al met vier vrachtwagens op H2.

De toezegging door de bierfabrikant werd gedaan tijdens de #EuHydrogenWeek die de afgelopen week digitaal werd gehouden. Bij Heineken is transport verantwoordelijk voor 11% van de totale CO2-voetafdruk. In het kader van de ‘Brewing a Better World-strategie’ gaat de Heineken investeren in innovatieve en duurzame oplossingen voor onze logistiek, aldus het bedrijf in een verklaring. Heineken ondersteunt Europa's ambities op het gebied van duurzaam transport en werkt aan een schoner, groener vrachtvervoersysteem 'met waterstofvrachtwagens als een belangrijk onderdeel van die toekomst'. De schone visie is niet nieuw. In 2013 nam Heineken al de grootste elektrische vrachtauto van Europa in gebruik (foto).

De uitrol van transport op waterstof vraagt een brede aanpak. Vrachtwagenbouwers moeten voertuigen met een brandstofcel kunnen leveren, de tankinfrastructuur moet worden verbeterd en op technologisch gebied moet er nog verder worden ontwikkeld. Alle partijen zijn ervan overtuigd dat waterstof de belangrijkste energiedrager zal zijn bij zwaar en intensief transport.

Niet alleen waterstof moet bij Heineken bijdragen aan een beter milieu. Het bedrijf investeert ook in het optimaliseren van routes, het ondersteunen van leveranciers bij het toepassen van koolstofarme technologieën, het overschakelen op zuiniger transporten en het investeren in andere innovatieve oplossingen zoals elektrische voertuigen voor last mile-logistiek

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl